Anna Sjödin

Leanway

Anna Sjödin är expert på att göra företag mer effektiva.

Sedan ett 10-tal år driver hon Leanway i Kävlinge, med uppdragsgivare inom såväl näringslivet som statliga myndigheter, landsting och kommuner.

Mycket handlar om att minimera tidstjuvar genom bättre struktur och få människor i organisationer att arbeta mer effektivt tillsammans. Att helt enkelt frigöra mer tid och maximera fokus på värdeskapande uppgifter, som leder till resultat i stället för stress och övertid.

– För mig är det viktigt att leva som jag lär och därmed låta Marredo sköta bokföringen, så att jag själv kan frigöra tid att vara ännu mer ute hos mina kunder. Win-win, med andra ord, säger Anna.

– Det var också angeläget att hitta någon som jag kan lita fullt ut på när jag valde bokföringsbyrå, och som kunde hjälpa mig med det mesta, allt från stort till smått, säger Anna.

Att valet just föll på Marredo har också sin förklaring.

– Jag har träffat en av deras medarbetare tidigare i mitt yrkesliv, så jag visste att rätt kompetens fanns. Sedan tycker jag att de har en bra prismodell som gör att man redan på förhand vet vad saker och ting kostar. Man slipper därmed tråkiga överraskningar.

– Behöver man rådgivning finns de också alltid till hands och jag uppskattar även att de uppmuntrar till att förenkla och digitalisera ekonomiflödet så att det effektiviseras för båda parter.

– Jag känner mig trygg med Marredo och kan därför rekommendera andra företagare som behöver hjälp att ta kontakt med dem och få tid över att göra något roligare än bokföring, avslutar Anna.

Mats Haglund

Byggföretag

Mats Haglund driver ett byggföretag i Hofterup sedan flera år

Firman har framför allt specialiserat sig på att installera swimmingpooler men gör också till och ombyggnader av villor. 

– För mig var det självklart att ta hjälp med företagets bokföring redan från starten, säger han. Jag tycker att jag ska göra det jag är bra på och sedan låter jag andra göra det som de är bra på. 

– Som liten företagare är det svårt att hinna med, men framför allt att kunna sätta sig in i alla regler och bestämmelser. Jag tycker att man ska göra rätt för sig så därför är det viktigt att ha ordning och reda på allt från början. 

– Jag vill sova gott om natten!

Så när Mats Haglund skulle välja bokföringsbyrå ställde han upp ett antal kriterier. 

– Det är viktigt att veta vad man vill få ut av en samarbetspartner, säger han.

Till en början hörde han sig för bland kompisar och andra företag vilka bokföringsbyråer de använde sig av och vad de hade för erfarenheter.

– Självklart måste det finnas ett genuint kunnande av bokföringsarbete, att man klarar av hela jobbet ända fram till att årsredovisningen är klar. Samtidigt är det viktigt att personkemin stämmer och att det är lätt att få kontakt om man behöver fråga om något.

– För mig är det också viktigt att kunna få råd och vägledning i de fall det kan behövas. Både med vad man ska se upp med för att inte göra fel och hur man ska göra med exempelvis investeringar i företaget eller pensionsfrågor.