Papperslös bokföring

Idag spelar egentligen inte det geografiska avståndet någon roll. Och det ställs allt högre krav att ha åtkomst till sin ekonomi oavsett var man är, så att t.ex en faktura kan attesteras från sommarstugan. Visst är det ibland en fördel att ha en närhet för att kunna träffas men det kanske räcker ett par gånger om året.

Vi använder oss av ett molnbaserat ekonomiprogram Fortnox, där du som kund kan komma åt programmet från vilken dator eller surfplatta. Om du dessutom skannar ditt bokföringsmaterial till oss så slipper du skicka materialet och kan t.o.m se fakturor och kvitton i programmet.

Läs mer om hur det går praktiskt till.

Bokföring på distans

När vi ska hjälpa dig med bokföringen på distans så skannar du materialet till molnet, en s.k Dropbox. Det går även att mejla till en särskild epost-adress, så kommer underlagen direkt in i Fortnox. Bäst är om du har en skanner och skannar underlagen som pdf. Foto med t.ex mobiltelefon blir både större filer och svårare att tyda.

Det finns även möjlighet att lägga till ett attestflöde om ni t.ex har olika personer som är inblandade i hanteringen av leverantörsfakturor och någon måste godkänna fakturan.

  1. Leverantörsfakturor och kvitton skannas.
  2. PDF-filerna sparas i en Dropbox eller epostas.
  3. Du håller själv reda på när fakturan ska betalas.
  4. Orginalen av pappersunderlag sparas i pärm i datumordning hos dig.