BERÄTTA LITE OM DITT FÖRETAG

För att kunna ge dig rätt pris behöver vi veta lite om ditt företag.

Du tycker det är rätt bekvämt att låta någon annan sköta bolagets bokföring, så att du kan koncentrera dig på att tjäna pengar. Samtidigt ställer du krav på servicen, att du får hjälp på ett sätt som du förstår och du tydligt vet vad som förväntas av dig. Rapportering av hur verksamheten går ser du som en självklarhet.

Ett verifikat eller verifikation är en affärshändelse som behöver bokföras, t.ex en faktura, kvitto eller annan transaktion som t.ex skett över bankkontot. Ange nedan beräknad bokföringsvolym med antalet verifikationer i snitt per månad.

Du skulle nog kunna göra en eller annan lönespecifikation, men inser att det finns en del annat att tänka på både för att lönen ska bli rätt och den rapportering som måste göras till Skatteverket och ibland även andra instanser. Dessutom är det skönt att ha ett bollplank för personalfrågor som du inte är van att hantera.

Ange antalet löner som i snitt utbetalas per månad..

Om det är något du kan tjäna pengar på att få hjälp med så är det i samband med årsavslutet. Då lönar det sig att få hjälp av någon som gör det mer än en gång per år och har erfarenhet att kontrollera att siffrorna hänger ihop och att rapportering och deklaration till myndigheterna blir korrekt.

Normalt kan nedanstående erbjudas som fastpris när vi får komplett material i tid till bokföringen. Om inte volym eller ordning stämmer omräknas priset redan vid start. I annat fall görs en årlig revidering av det fasta priset. Uppstartskostnad tillkommer med normalt 2.000 kr exkl. moms för mindre bolag, beroende på om tidigare bokföring behöver kontrolleras, anställda behöver läggas upp etc.
Månadskostnaden avser löpande bokföring, ev lönehantering samt momsredovisning.
Årskostnaden avser hjälp med att avsluta året med årsbokslut, ev årsredovisning och bolagsdeklaration och tillkommer utöver månadskostnaden.
Lämna gärna kompletterande uppgifter eller om det är något du undrar över.
Marredo ligger på Transportvägen 6, Löddeköpinge.
Vi återkommer inom kort med förslag på datum och tider.