[rev_slider alias="bokforing"]

Egenföretagaren

Du kanske har drivit företaget ett tag eller är nystartad. Du driver företaget själv och kanske har någon som hjälper till. Du funderar nu på om du ska be om hjälp med bokföringen eller kolla om det finns andra alternativ till hur du har löst bokföringen idag. För visst är det skönt att inte behöva bekymra dig över att bokföringen ska bli gjord eller att deklarationen ska komma in i tid?

Läs mer

Vad kostar det?

Vi kan debitera per timme, per underlag eller fast pris beroende på vad du önskar. De flesta av våra kunder har valt att betala löpande bokföring med 30 kr per underlag t.ex faktura, kvitto etc om du håller en viss ordning på dina papper. Använd gärna vår priskalkylator. Ett alternativ är att betala ett fast pris per månad, se våra prispaket.

Hur kan du få ner kostnaden?

Om du väljer prismodellen där du betalar ett fast pris per underlag kan du minska antalet underlag som ska bokföras. Om du samlar likartade småkvitton på en sida och räkna ner summan och momsen så blir det bara ett underlag! Dock måste du betalt dem som ett utlägg, dvs inte genom företagskortet eller firmakontot. Och kvittona ska vara från samma momsperiod. Ett typiskt exempel är kontanta parkeringskvittona.

Hur ska du lämna ifrån dig papperna?

Vi lägger sorteringsarbetet på dig för att hålla nere kostnaden, om du vill. Hur papperna ska sorteras beror vilken redovisningsmetod du valde hos Skatteverket när du registrerade bolaget för moms, läs mer på Sortera papper.

Skicka med post eller digitalt, när vi ska hjälpa dig med bokföringen på distans så skannar du materialet till molnet, läs mer

Vad krävs för att bli kund hos marredo?

För att vårt arbete ska bli effektivt och din kostnad så låg som möjligt så behöver vi kunna deklarera moms, arbetsgivareavgifter samt inkomstdeklarationen på nätet. Då behöver vi bli deklarationsombud. Antingen skickar vi dig en ansökan för detta eller om du redan själv har tillgång till Skatteverkets e-tjänster så följ anvisningarna under Deklarationsombud (länk)

Anlita en kvalitetssäkrad redovisningsbyrå

Marredo är en auktoriserad redovisningsbyrå vilket betyder att branschorganisationen SRFställer krav på att vi håller hos uppdaterade inom redovisnings- och skatteområdet, går ett visst antal utbildningar och att vi har en ansvarsförsäkring som täcker om vi skulle orsaka ekonomisk skada hos våra kunder. Dessutom kontrolleras våra rutiner så att vi lever upp till REKO, som är en svensk standard för redovisningstjänster.